Om HagenUhre Flowers & Delights

Butikken i Strandgade er baseret på en kærlighed til kontraster, et sted hvor sanserne forkæles, hvor nyt og gammelt mødes.

I butikken har vi udover blomster i alle former og farver et stort udvalg af planter og krukker fra danske og udenlandske gartnere, vaser og andre dekorationsgenstande fra små keramikere og spændende designvirksomheder. Og alskens lækkerier som chokolade, lakrids, vin og øl.

Butikken ligger i Strandgade 26 i en af de ældste bygninger på Christianshavn.

Bygningen er oprindeligt fra 1626 og bærer navnet Behagens Gård efter den tidligere ejer, storkøbmanden og sukkerraffinadøren Gysbert Behagen (1725-1783).

Behagen overtog huset i begyndelsen af 1760’erne og efter en omfattende ombygning, boede Behagen selv i huset fra 1772 til sin død i 1783. I forbindelse med ombygningen blev facaden udsmykket og den trekantede fronton blev påført. Frontonen indeholder et kartoucheskjold med bogstavet B, som hentyder til bygherren, Behagen, og årstallet 1769 som hentyder til byggeriets færdiggørelse.

I 1764 anlagde Gysbert Behagen et sukkerraffinaderi i gården og senere blev han direktør i Asiatisk Kompagni, der havde hovedsæde ved Asiatisk Plads et stenkast fra huset. I 1782 optoges Behagen i den danske adelsstand og hans søn bosatte sig senere i Vestindien hvor navnet endnu lever.

Bygningen har senere fået foretaget forskellige mindre forandringer, men bygningens udseende er stort set uændret.

Bag mærket HagenUhre Flowers & Delights står blomsterdekoratør Charlotte HagenUhre.

Charlotte har arbejdet med blomster lige siden sin første erhvervspraktik i folkeskolen. I 2000 blev hun færdigudlært hos blomsterforretningen Ambassadeur på Torvegade på Christianshavn.

Charlotte har hentet sin viden og inspiration fra stillinger i store spændende virksomheder i både ind og udland. Hun startede i 2011 som selvstændig med fokus på firmaløsninger, og i 2016 blev værkstedet skiftet ud med butik i Strandgade på dejlige Christianhavn.

Charlotte: “Jeg elsker at arbejde med blomster, og jeg sætter en ære i at give mine kunder luksus og blomsterdesign i særklasse. Min stil er let, vild og smuk og med stor inspiration fra og med respekt for naturen”.